Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@02:59:09 GMT

پیگیری گرفتن کارت سوخت چطور ممکن است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۴۸۳۷

پیگیری گرفتن کارت سوخت چطور ممکن است؟

آبان ماه سال گذشته وزیر ارتباطات اعلام کرد که می‌توان کارت‌های سوخت را به کارت‌های بانکی متصل کرد تا ۳۳۰ میلیارد تومان در صدور کارت سوخت صرفه‌جویی شود. پس از آن در آذر ماه نیز شیوه انجام این کار را اعلام کرد و گفت: صاحبان خودرو می‌توانند از طریق سایت دولت همراه، کارت سوخت خود را به کارت بانکی متصل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن هم اجرای این طرح آغاز شد تا نیازی به صدور کارت‌های جدید نباشد، اما به دلیل فراهم نبودن بستر‌های الکترونیکی لازم این تصمیم اجرایی نشد و شرکت پالایش و پخش اعلام کرد که صاحبان خودرو مجددا باید از کارت سوخت‌های سابق استفاده کنند. در این میان برخی افراد هنوز برای دریافت کارت سوخت خود اقدام نکرده‌اند، برخی ثبت‌نام کرده‌اند، اما هنوز کارت به دست آن‌ها نرسیده و همچنین گروهی که برای یکی شدن کارت بانکی و کارت سوخت اطلاعات خود را ثبت کرده بودند، حالا هیچ کارت سوختی ندارند.

کسانی که چند ماه قبل برای یکی شدن کارت سوخت و کارت بانکی اقدام به ثبت اطلاعات خود کرده بودند، تقریبا نیاز به انجام کاری ندارند. بر اساس اطلاعیه روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران:

«آن دسته از صاحبان خودرو و موتورسیکلت که بر اساس فراخوان قبلی، نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه دولت همراه (GSB) برای تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت اقدام و با انجام دادن فرآیند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کرده اند، نیازی به ثبت نام مجدد و یا مراجعه به پلیس +۱۰ ندارند و کارت هوشمند سوخت آن‌ها بر اساس ثبت نام انجام شده قبلی، صادر و توسط شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آن‌ها تحویل خواهد شد. منتها این هموطنان باید هزینه صدور کارت المثنی را برابر تعرفه مصوب، هنگام دریافت کارت به ماموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت کنند.»

در همین رابطه «زیبا اسماعیلی» سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: «افرادی که قبلا در سامانه دولت همراه ثبت‌نام کرده‌اند، نگران دریافت کارت سوخت خود نباشند؛ چراکه تلاش ما این است که نهایتا تا ۲۰ مردادماه کارت این افراد را در اختیارشان قرار دهیم.»

پیگیری کارت سوخت

کسانی‌که ثبت‌نام کرده‌اند، اما هنوز کارت سوخت به دست آن‌ها نرسیده مسیر کوتاهی برای پیگیری وضعیت کارت‌شان دارند و آن مراجعه به صفحه شرکت ملی پست ایران است. این شرکت در آخرین اطلاعیه خود اعلام کرده است: «افرادی که کارت سوخت آن‌ها صادر شده، ولی به دستشان نرسیده، باید در سایت پست به قسمت رهگیری مرسولات سازمانی رفته و به دنبال آدرس کارت سوخت خود باشند.»

بر اساس اعلام پست، مبلغ ۱۰ هزار تومان توسط نامه رسانان این شرکت در هنگام توزیع کارت‌های سوخت «نو شماره»، از متقاضیان دریافت می‌شود که به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی واریز خواهد شد. شرکت پست با یادآوری اینکه هیچ آدرس اینترنتی دیگر یا شماره پیامکی برای دسترسی به اطلاعات کارت سوخت، از سوی این شرکت اعلام نشده است، هشدار داد که هموطنان مراقب سوء استفاده افراد سودجو در این زمینه باشند.

بنابراین پس از اینکه وارد صفحه اصلی سایت شدید، در قسمت خدمات الکترونیکی پست، گزینه رهگیری مرسولات سازمانی را انتخاب کنید. در صفحه جدید نوع سند که «کارت سوخت» است انتخاب و پس از آن شماره VIN کارت خودرو و در کادر بعدی اعداد کنترلی را وارد و روی گزینه جستجو کلیک کنید. تا در نهایت وضعیت کارت سوخت شما نمایش داده شود. ولی برای کسانی که قبلا در سایت خدمات دولت ثبت‌نام کرده‌اند، ممکن است پیام «متقاضی محترم، کارت سوخت استعلام شده در مجموعه شرکت پست فاقد سابقه است.» روبرو شوند، که در این حالت باید برای درخواست جدید به پلیس +۱۰ مراجعه کنند؛ بنابراین پس از اینکه وارد صفحه اصلی سایت شدید، در قسمت خدمات الکترونیکی پست، گزینه رهگیری مرسولات سازمانی را انتخاب کنید. در صفحه جدید نوع سند که «کارت سوخت» است انتخاب و پس از آن شماره VIN کارت خودرو و در کادر بعدی اعداد کنترلی را وارد و روی گزینه جستجو کلیک کنید. تا در نهایت وضعیت کارت سوخت شما نمایش داده شود. ولی برای کسانی که قبلا در سایت خدمات دولت ثبت‌نام کرده‌اند، ممکن است پیام «متقاضی محترم، کارت سوخت استعلام شده در مجموعه شرکت پست فاقد سابقه است.» روبرو شوند، که در این حالت باید برای درخواست جدید به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.

اما مسیر دیگری هم برای اطلاع از وضعیت کارت سوخت وجود دارد و آن مراجعه به سامانه پیگیری وضعیت کارت هوشمند سوخت خودرو پلیس +۱۰ است که باید در آن اطلاعات شماره پلاک خودرو را وارد کنید. البته پلیس +۱۰ مسیر دیگری هم برای پیگیری وضعیت کارت سوخت در نظر گرفته و آن ارسال پیامک است.

برای این کار کافیست شماره VIN را توسط پیامک به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید. توجه کنید درصورت رعایت قالب و ساختار مشخص شده، پاسخ شما سریع ارسال خواهد شد. برای استعلام کارت هوشمند موتور سیکلت باید ابتدا حرف M. و سپس ستاره و بعد (VIN) موتور سیکلت موجود در پشت کارت موتور را وارد کنید، برای مثال M*IRKV۹۱MN۵O۳۶۸۵۹۸۸. همچنین برای استعلام کارت هوشمند خودرو باید ابتدا حرف V. و سپس ستاره و بعد (VIN) خودرو که در پشت کارت خودرو است را وارد کنید مانند V*IRPC۹۰VV۵I۹۶۵۸۷۴۲.

ثبت نام برای اولین بار.

اما کسانی‌که هنوز اقدام به ثبت‌نام نکرده‌اند باید به صورت حضوری به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند. برای مراجعه به پلیس +۱۰ حضور مالک وسیله نقلیه باید حضور داشته باشد. درغیر اینصورت اگر شخص دومی اقدام به دریافت کارت سوخت می‌کند باید وکالتنامه‌ای که در آن کلمه کارت سوخت به صراحت ذکر شده را داشته باشد. اصل و کپی کارت یا سند خودرو، شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل صاحب خودرو جهت احراز هویت و بیمه نامه خودرو از دیگر مدارکی است که باید به همراه داشت.

توجه داشته باشید که ارائه آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک خودرو ضروری است چراکه کارت سوخت برای مالک صادر و پست می‌شود. در نهایت هم برای ثبت نام کارت سوخت مبلغ ۱۰ هزار تومان دریافت می‌شود که باید آن را از طریق دستگاه‌های کارت خوان موجود در دفاتر پرداخت کنید. پس از آن نیز شما می‌توانید به صورت آنلاین وضعیت کارت سوخت خود را پیگیری کنید.

در نهایت باید گفت: برای ثبت نام اولیه کارت سوخت حتما باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و امکان ثبت نام از طریق سایت یا اپلیکیشن دولت همراه وجود ندارد و شما تنها می‌توانید از طریق دولت همراه وضعیت صدرو کارت سوخت خودروتان را پیگیری کنید.

 

منبع: برنا 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کارت سوخت خودرو موتورسیکلت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت

تین نیوز

 «قرار است ۵۰ درصد متانولی ها به سمت تولید بنزین بروند»؛ این خبر را مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده است. هرچند وزیر نفت هم پیشتر و در جریان امضای قرارداد با پتروشیمی ها از تولید بنزین از طریق متانول خبر داده بود، با این حال تعداد و حجم بنزین تولید مشخص نبود.حال شاهمیرزایی پرده از تصمیمی برداشته که بنا به گفته کارشناسان هم می تواند خطرناک باشد و هم نگران کننده.

به گزارش تین نیوز به نقل از جهان صنعت، به دنبال اعلام جواد اوجی وزیر نفت برای تولید بنزین از متانول، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت در حوزه پتروشیمی درباره جزئیات تولید بنزین از متانول به ایسنا گفت که در این زمینه قرار شده هلدینگ ها برنامه خود را ارائه دهند و درحال برنامه ریزی در این حوزه هستند و قطعا بیشتر از ۵۰درصد متانولی ها به این سمت خواهند آمد.
شاهمیرزایی گفته است که کاری که شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام می دهد تسهیل مسیر است به طوری که اجازه می دهد در این زمینه هلدینگ ها سرمایه گذاری کنند و ارزش افزوده بیشتری از ماده نیمه خام خود یعنی محصول پایه تحت عنوان متانول به دست آورند و به سمت این زنجیره بروند.

ناترازی بنزین و افزایش تقاضا برای بنزین، وزارت نفت را در تنگنا قرار داده است تا برای تامین نیاز داخل، بنزین وارد کند. براساس گفته نمایندگان مجلس سال گذشته ۵ میلیارد دلار بنزین وارد شد و امسال هم پیش بینی شده که ۳ میلیارد دلار بنزین وارد شود. ا گرچه وزارت نفت طرح های موقتی مثل استفاده از کارت سوخت شخصی یا محدودیت در سوخت گیری در استان های مرکزی را اجرا کرده است، با این حال این موضوع مانع از واردات بنزین نشده است.

گزارش ها نشان می دهد که مصرف بنزین در روز ۲۹اسفند ۱۴۰۲ به ۱۵۲ میلیون لیتر رسید، رکوردی که سال قبل در چنین روزی ۱۴۴ میلیون لیتر بوده است. میانگین مصرف بنزین طی۳سال گذشته در کشور رو به افزایش است. تا جایی که صادرات بنزین مدت هاست که قطع شده و واردات جای آن را گرفته است.

سال گذشته، قطع صادرات بنزین توسط مقام معظم رهبری به وزیرنفت تذکر داده شد. ایشان در جریان بازدید از نمایشگاه توانمندی های تولید داخل با انتقاد از شرایط موجود فرمودند: ما الان در مساله سوخت، به معنای واقعی کلمه مشکل داریم. ما کشور تولیدکننده نفت، بااین همه منابع زیرزمینی نفتی، بنزین وارد کنیم؟ این معنی دارد؟ معنایش همین است که ما در یک مساله کلان دچار مشکلیم.

بازگشت به عقب

ناترازی بنزین در اواخر دهه ۸۰ و در دولت محمود احمدی نژاد برای اولین بار تولید بنزین از پتروشیمی ها را باب کرد. این طرح زمانی اجرایی شد که قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران صادر شده بود و ایران برای اولین بار تحت تحریم های غرب قرار گرفت. دولت محمود احمدی نژاد برای تامین بنزین مصرفی کشور، ناچار به تولید بنزین از آروماتیک های پتروشیمی ها شد. طرحی که باعث آلایندگی شدید هوا شد.

تولید بنزین از پتروشیمی ها به دنبال ثبت مرگ و میر ناشی از آلاینده های بنزین پتروشیمی ها در دولت حسن روحانی متوقف شد. البته طراحان آن طرح هرگز زیربار آلاینده بودن بنزین پتروشیمی ها نرفتند اما بسیاری از کارشناسان تایید می کردند که بنزین پتروشیمی ها در آن مقطع آثار زیست محیطی بسیار داشته و باعث مرگ ومیر و گسترش بیماری های ناشی از این نوع سوخت شده است.این روزها که مصرف بنزین در حال ثبت رکوردهای تازه نسبت به سال های قبل است، یک بار دیگر این طرح روی میز وزیر نفت قرار گرفته و از قرار معلوم تصمیم وزارت نفت برای تامین کسری بنزین کشور این بار از طریق متانول سازان جدی است.

هرچند در سال های گذشته هم بخشی از بنزین تولیدی کشور از طریق پتروشیمی ها تامین شده است اما ورود متانولی ها به حوزه تولید بنزین تصمیم تازه ای است.جواد اوجی در این رابطه گفته است: در بحث تولید بنزین در مجتمع های پتروشیمی به خصوص پتروشیمی هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهم نامه های خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

اوجی گفت: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.
به گفته وی، این ریل گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می افتد و در ایران نیز می توانیم از این ظرفیت بهره مند شویم.

ایران بعد از چین، دومین تولیدکننده متانول در دنیاست. بخش بزرگی از تولید متانول ایران به چین صادر می شود. در سال گذشته به دلیل کاهش قیمت متانول، محصول متانول کاران به سختی به فروش رفت. ظرفیت تولید متانول کشور در چند سال اخیر از حدود ۵ میلیون تن به بیش از ۱۴ میلیون تن در سال رسیده و تصمیم هم این است که طی ۵سال آینده به بیش از ۲۵ میلیون تن برسد.تقاضای داخلی برای متانول کمتر از یک میلیون تن است در نتیجه متانول ایران با مشکل بازار صادراتی مواجه است. از طرفی سال گذشته بحث سنگینی بین نمایندگان مجلس و پتروشیمی ها مبنی بر خام فروشی پتروشیمی ها به خصوص درباره متانول در گرفت که در نهایت مقرر شد که از صادرات این محصول عوارض دریافت شود.

علاوه براین مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاد کرده که حال به جای افزایش ظرفیت متانول در کشور توسعه واحدهای پایین دستی در دستور کار قرار بگیرد. این در حالی است که کارشناسان می گویند، بررسی زنجیره پایین دستی آن و همچنین توانمندی مالی واحدهای متانولی به خصوص آنها که با کمبود نقدینگی روبه روهستند، این امکان کمتر است و در بهترین حالت شاید بتوان برای ۱۰ درصد ظرفیت فعلی این تصمیم را اجرایی کرد. شاید به همین دلیل است که وزارت نفت تصمیم گرفته تا تولید اضافه متانولی ها را تبدیل به بنزین کند!

مرگ و میر بیشتر می شود؟

فرزین سوادکوهی کارشناس انرژی در این رابطه به جهان صنعت می گوید: بنابراین به نظرم تولید بنزین از متانول راهکار درستی برای جبران ناترازی بنزین نیست . اگر در حوزه پالایشی سرمایه گذاری صورت بگیرد و صنایع پالایشی را به روز کنیم، نه نیاز به واردات داریم و نه نیاز داریم که از متانول تولید پتروشیمی ها را برای جبران نیاز داخل تبدیل به بنزین کنیم.

او با بیان اینکه این سوال را هم از وزیر نفت و هم معاونانش پرسیده است، اظهار داشت: در جریان امضای قرارداد پتروشیمی ها از آقای شاهمیرزایی پرسیدم که آیا تضمینی می دهد که بنزینی که پتروشیمی ها از متانول تولید می کنند، استاندارد باشد و آیا سازمان استاندارد این موضوع را تایید می کند که رییس روابط عمومی این شرکت به جای آقای شاهمیرزایی بلافاصله پاسخ داد که چه تضمینی؟! ما چرا باید تضمین بدهیم مگر ما تولید می کنیم؟! به ایشان گفتم که شما متولی تولید هستید! در نهایت آقای شاهمیرزایی گفت که قطعی بدانید که این بنزین پاک و درستی است و مشکلی ندارد.

وی افزود: در ادامه از ایشان پرسیدم که با توجه به تولید بنزین از پتروشیمی ها در دهه ۸۰ که بنزین از آروماتیک تولید شد و بسیار سمی بوده و آلودگی های بسیار شدیدی در کشور تولید کرد، چه تضمینی وجود دارد که تولید پتروشیمی ها از متانول قابل قبول باشد؟ در نهایت این گفت وگو، من جواب قابل قبولی از آقایان نگرفتم بنابراین من هم تایید می کنم که این بدبینی نسبت به بنزینی که از متانول تولید می شود، وجود دارد به دلیل اینکه به نظر می رسد هیچ سازمانی مدیریت و نظارت بر آن را برعهده نمی گیرد. حتی با رییس سازمان استاندارد صحبت کردم، ایشان جواب درستی به من نداد.

سوادکوهی تصریح کرد: همه ما می دانیم که در این رابطه عدم شفافیتی وجود دارد، البته این عدم شفافیت به دلیل کم کاری شرکت پالایش و پخش است که جواب درستی به افکار عمومی نمی دهد و رسانه ها مطمئن نیستند که بنزینی که تولید می شود آیا بنزین مناسبی هست یا نه؟

سوادکوهی با اشاره به مرگ و میر ثبت شده در دهه ۸۰ به دلیل تولید بنزین پتروشیمی ها گفت: متاسفانه ما در دهه ۸۰ مرگ و میر بالایی ناشی از این نوع بنزین داشتیم و همین آقای سالاری که امروز مدیرعامل شرکت پالایش و پخش است، ایشان کلید این ماجرا زده بود. ایشان دوباره در دولت رییسی پست گرفته است و همان طرح را اجرا می کنند. با توجه به بدبینی که از قبل وجود دارد و دیده شده که بنزین ها هم با کیفیت نیست به این دلیل که هیچ سازمانی بر تولید بنزین نظارت نمی کند که این بنزین تولید شده مورد تایید سازمان استاندارد هست یا نیست؟

او اضافه کرد: ردیف های استاندارد این نوع بنزین هنوز برای هیچ کس روشن نیست.

این کارشناس انرژی در پاسخ به این سوال که آیا در دنیا چنین تولیدی مرسوم است یا خیر، گفت: شرکت های خارجی پالایشگاه های به روز دارند و صنعت پالایش آنها مثل ما قدیمی نیست . متاسفانه صنعت پالایش ما قدیمی و کم بازده است. در حالی که در دوره قبلی بنزین خیلی خوبی تولید می کردیم که این بنزین قابلیت صادرات هم داشت اما متاسفانه به دلیل عدم مدیریتی که در دوسال اخیر به وجود آمد، تولید ما پایین آمد. در نتیجه نه تنها صادرات قطع شد، بلکه مجبور به واردات هم شدیم. بر این واردات هم خیلی نظارت جدی نیست. در دنیا چنین مواردی بوده اما فرآیند خاصی بوده؛ یعنی باید تا مراخل آخر کار دقیق انجام شود تا آن بنزین مورد نظر که قابلیت استفاده دارد و خطر ندارد، تولید شود.

سوادکوهی گفت: در دنیا این روش قبلا تجربه شده است، اما کشورهایی که این کار را انجام دادند نه به این شکل عمده، بلکه موقتی و در مقاطعی این کار را انجام داده اند، چون پالایشگاه ها در دنیا آنقدر به روز هستند که نیاز به تولید بنزین از پتروشیمی ها را ندارند.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه در همه جای دنیا بنزین گران است و خودرو ارزان است، در کشور ما برعکس است، یادآور شد: وقتی اجازه واردات خودروهای جدید نمی دهیم و همه خودروهای مونتاژ و تولید داخل در مساله احتراق مشکل دارند مشخص است که مصرف بالا می رود.

او تصریح کرد: اگر بنزین آلاینده دوباره وارد چرخه ناوگان عمومی شود واقعا مساله بسیار بغرنج تر از قبل می شود.
سوادکوهی گفت: با تاکید بر اینکه تولید بنزین از متانول راهکار درستی برای جبران ناترازی بنزین نیست ، گفت: اگر در حوزه پالایشی سرمایه گذاری صورت بگیرد و صنایع پالایشی را به روز کنیم، نه نیاز به واردات داریم و نه نیاز داریم که از متانول تولیدی پتروشیمی ها برای جبران کمبود داخل ، بنزین تولید کنیم.

به گفته وی، در روند عدم شفافیت همین بس که هفته گذشته که آقایان این قرارداد را بستند در حالی که هیچ پوشش رسانه ای در این رابطه نداشتند و هیچ کدام از مقامات هم پاسخ درستی به ابهامات موجود ندادند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان کشف شد
  • کشف ۹ میلیاردی سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان
  • کشف ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • سوخت و بیمه لنج‌داران باید پیگیری شود
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • عرضه خودرو های وارداتی از فردا یکشنبه
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت